Logo

1 op de 5 Nederlanders vindt zijn baan saai

Mijn aandacht werd getrokken door een bericht van het ANP over een onderzoek. Ik citeer:

“AMSTERDAM (ANP) – Ruim een op de vijf Nederlanders ervaart zijn baan als enigszins of erg saai. Dat komt naar voren uit een studie van marktonderzoeker Ipsos onder ruim vijfhonderd werkende Nederlanders tussen de 16 en 74 jaar. Toch valt de situatie in ons land nog mee, concluderen de onderzoekers, die de meningen van in totaal ruim 20.000 mensen uit verschillende landen peilden. Wereldwijd omschrijven drie op de tien mensen hun werk als saai. 

Nederland kent samen met Duitsland het hoogste aandeel van de bevolking dat hun werk niet belangrijk vindt, toont het onderzoek. Bijna een vijfde van alle Nederlanders hecht minder belang aan zijn baan. In Duitsland is dat het geval bij 21 procent van de ondervraagden. Het wereldwijde gemiddelde ligt op slechts 8 procent. 

Gemiddeld hopen werkende Nederlanders rond hun 62e met pensioen te gaan, aldus de onderzoekers. Het wereldwijde gemiddelde ligt bij 57 jaar en in Maleisië hoopt men al met 50 jaar met pensioen te gaan. Wereldwijd is de gemiddelde pensioengerechtigde leeftijd 59 jaar”.

Voor mij een bevestiging van gesprekken die ik regelmatig voer met mensen. Gemiddeld genomen is het allemaal zo slecht nog niet maar 1 op de 5 Nederlanders zou het graag anders willen en zou eerder willen stoppen met werken dan de wettelijke pensioenleeftijd van 67 jaar.

Wat ik mij dan afvraag; welk besluit nemen deze 20% van de onderzochte Nederlanders? Blijven ze klagen of komen ze in actie om hun situatie écht te veranderen en hun dromen na te jagen?

Ik zelf kom uit een vergelijkbare situatie. Was zelfstandig ondernemer, had het prima allemaal voor elkaar. Toch had ik niet meer de uitdaging in mijn werk die mij gelukkig maakte. En dat was nu juist waar ik naar op zoek was; vrijheid en financiële onafhankelijkheid. Rond mijn vijftigste verjaardag ben ik alles op een rijtje gaan zetten en met behulp van een heel goed alternatief in netwerkmarketing heb ik letterlijk het familiebedrijf (ruim 120 jaar oud) achter mij gelaten en een nieuwe start gemaakt om mijn dromen te verwezenlijken.

Nu ben ik in de positie dat ik iedere dag vrij ben en werk aan mijn financiële onafhankelijkheid met het helpen van andere mensen hun dromen eveneens waar te maken. Hoe geweldig is dat! Geen dag is meer saai en ik ben zeker voor mijn pensioengerechtigde leeftijd ‘klaar’ met werken. Ik ervaar nu iedere dag als een geschenk en dat ik met mijn hobby bezig ben. Als mens ben ik enorm gegroeid en dat wens ik iedereen toe.

Een spreekwoord zegt: “Als je blijft doen wat je deed, zal alles blijven zoals het was”. En dat gezegd hebbende wens ik je geweldig leuk werk! En als jij bij die 20% hoort? Dan wil ik met jou wel een kopje koffie drinken.

Steven Witkam

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Networkbooster draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches