Blogs

Met dit blog zet ik inspirerende en informatieve artikelen online.

Deze persoonlijke blogartikelen hebben allemaal te maken met mijn persoonlijke visie wat er speelt en leeft bij mensen die interesse hebben in mijn nieuwe en unieke methode om geld te verdienen. Veel leesplezier.

blog image

Niemand verdient geld met netwerkmarketing

September 15, 20225 min read

Niemand verdient geld met netwerkmarketing

Dat klopt! Als jij hiervan overtuigd bent is dat natuurlijk jouw waarheid. Maar is de werkelijkheid ook zo? Laten we eens kijken waar deze overtuiging vandaan komt.

Netwerkmarketing en/of MLM

Zelf ben ik 10 jaar geleden met mijn netwerkmarketing concept in aanraking gekomen. Dit was puur toeval en ik wist niet eens wat netwerkmarketing inhield en hoe het werkte. Maar de verdien mogelijkheden die ik direct zag in dit concept waren voor mij direct positief. Veel belovend.

In mijn zoektocht naar meer informatie ben ik heel neutraal en objectief gaan lezen. Natuurlijk kwam ik van alles tegen: van heel negatief tot heel positief. En… eerlijk is eerlijk, de negatieve berichten hadden de overhand. Zoveel klagende mensen dat ze ergens mee begonnen waren, er geld in gestopt hadden met het idee miljonair te worden. En er na korte tijd achter komen dat die droom niet vanzelf uitkomt. Mening hier, menig daar, wijzende vingers om vooral niet te starten met een netwerkmarketing concept.

Natuurlijk ook positieve berichten. Mensen die gestart waren en stap voor stap vooruit zijn gegaan en hun doel wel bereiken. De passie waarmee ze hun succes laten zien spat soms (overdreven) van het scherm af. Maar dat vind ik ook mooi. Trots zijn op jezelf als iets lukt en je succes hebt. Dat is juist de motivatie voor veel mensen om hun eigen leven te veranderen.

Het is heel vaak de beeldvorming van succesvolle mensen in netwerkmarketing dat het allemaal heel gemakkelijk lijkt en het vanzelf gaat. Maar de werkelijkheid is anders. Er wordt altijd hard voor gewerkt en je krijgt niks cadeau. Geluk is een factor maar kan je ook afdwingen door de juiste keuzes te maken.

Maar waarom verdienen veel mensen dan geen geld met netwerkmarketing?

Ik ben van mening dat het verwachtingspatroon en hoe het netwerkmarketing concept ‘verkocht’ wordt vaak niet in overeenstemming is met de werkelijkheid. Het lijken wel sprookjes en “als het te mooi is om waar te zijn is dat ook meestal zo”. Maar veel mensen laten zich verleiden door de $ of tekens in de ogen, zonder te beseffen dat het niet vanzelf gaat en dat ervoor gewerkt moet worden.

Net zoals in elke branche zijn er goede en slechte concepten. Het is dus van groot belang dat je wel even onderzoek gaat doen met welk concept en persoon jij zaken wil gaan doen. Bekijk altijd goed het compensatieplan. Geeft dit voldoende houvast om te begrijpen hoe je succesvol gaat worden met het netwerkmarketing concept. En dus geld gaat verdienen.

Wat ik in de afgelopen 10 jaar gezien heb is dat veel startende netwerk marketeers puur op emotie en gevoel gaan starten. Dat zijn wel belangrijke succesfactoren, maar het is wel een business waar je mee aan de slag gaat. Sterker nog: het is JOUW business en niet die van iemand anders. Verwacht dus ook zeker niet dat iemand anders JOUW business gaat opbouwen. Ook al wekt je gesprekspartner de indruk dat er altijd wel hulp is en het simpel voor elkaar gaat komen.

Ervoor werken

Als je netwerkmarketing ziet als een hobby gaat het je geld kosten. Als je netwerkmarketing ziet (en ook zo gaat behandelen) als een business weet je dat je eerst moet investeren om er geld mee te kunnen verdienen. En met investeren bedoel ik niet hoofdzakelijk geld (want dat zijn veelal niet de grootste bedragen waar je risico over loopt) maar juist in de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om succesvol te worden. Het is net als bij andere branches en bedrijven: je moet een businessplan hebben. Heb jij wel eens een ondernemer gesproken die zonder enig plan gestart is met zijn bedrijf? Ik ken ze niet!

Natuurlijk is het erg sneu als je met veel energie aan iets begint en het lukt niet. Een professional zal kijken waar het mis gaat en een andere weg zoeken om wel tot succes te komen. Nooit opgeven. Ieder ander mens zal de schuld bij een ander leggen en dat ook zo vertellen. In onze cultuur geven wij niet graag toe dat we het zelf niet goed aangepakt hebben. Ik zeg altijd maar: Of je wint, of je leert. Fouten maken we juist om onszelf te ontwikkelen.

Mensen die voor het eerst met een netwerkmarketing concept in contact komen en even googlen haken vaak al af door de negatieve berichten. Dat is verder ook prima want je hebt naar mijn idee wel de juiste mindset nodig om je eigen business op te gaan zetten. Het gaat om jouw mening en gevoel en niet om die van een ander. Voor mij is dit altijd al een mooie filter voor de mensen met wie ik praat: vertrouw je mij of vertrouw je internet. Commitment en vertrouwen is wel de basis voor succes. Niet dat ik alles weet en altijd gelijk heb. Maar mijn ervaring als ondernemer en succesvolle netwerkmarketeer die hiermee geld verdient moeten voldoende basis zijn om samen te werken.

Ik zou de titel van dit stuk liever willen lezen als: Iemand verdient geld met netwerkmarketing.

Dat is de persoon die precies weet hoe het werkt en op welke wijze de juiste keuzes gemaakt worden om de EIGEN BUSINESS op te starten. Het geeft mij veel voldoening met deze mensen in gesprek te komen en hen te begeleiden naar HUN succes door gebruik te maken van mijn ervaring en expertise. Dit zowel op het gebied van netwerkmarketing maar ook als (aspirant) ondernemer en mens.

Benieuwd met welk netwerkmarketing bedrijf ik samenwerk en een succesvol team heb opgebouwd? Dat is Lyconet! Laten we een online kennismakingsgesprek plannen. www.networkbooster.nl/gesprek

blog author image

Steven Witkam

Steven is al ruim 10 jaar actief in aanbevelingsmarketing. Hij schrijft regelmatig over dit onderwerp en zijn bevindingen.

Back to Blog

Networkbooster is een handelsactiviteit van TELL-A-FRIEND BV.

Inschrijving Kamer van Koophandel te Middelburg: 22029020 — BTW NR. NL8014.74.851.B02

CONTACT: Steven Witkam | 06-53294098 | [email protected]


© 2024: NETWORKBOOSTER • Algemene voorwaardenPrivacy beleidCookie beleid