Blogs

Met dit blog zet ik inspirerende en informatieve artikelen online.

Deze persoonlijke blogartikelen hebben allemaal te maken met mijn persoonlijke visie wat er speelt en leeft bij mensen die interesse hebben in mijn nieuwe en unieke methode om geld te verdienen. Veel leesplezier.

blog image

Ik neem mijn verantwoordelijkheid 

July 07, 20222 min read

Ik neem mijn verantwoordelijkheid

Want het maakt mij blij en geeft mij vrijheid.

Verantwoordelijkheid heeft mij gebracht waar ik nu sta. Ik heb Networkbooster ingezet om iets waardevols en leerzaam te delen met andere mensen binnen het shoppingplatform waarmee ik samenwerk. Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn falen, voor afgewezen worden en het opnieuw te proberen.

Deze verantwoordelijkheid komt van binnenuit. Het is “willen” en plaats van “moeten”. Dat maakt voor mij het verschil. 35 jaar lang heb ik als MKB ondernemer met diverse winkels van alles ‘gemoeten’. Verantwoordelijkheid is niet iets wat je leert maar een gevoel.

Verantwoordelijkheid is, voor mij, het positief oppakken en uitvoeren wat op je pad komt.

10 jaar geleden werd ik in het voorbijgaan met een collega ondernemer aangesproken: “Doe jij al iets aan klantenbinding in jouw winkels”? “Jazeker” was mijn antwoord maar had geen idee waar het naar toe ging.

Hij nodigde mij uit voor een presentatie over klantenloyaliteit. Hoewel ik direct vragen ging stellen wist hij mij te overtuigen dat ik het hele verhaal moest horen en dit niet even in 2 zinnen uit te leggen was. Zijn keuze (en verantwoordelijkheid) om mij uit te nodigen voor die presentatie heeft mijn leven totaal veranderd.

Ik had al een prima beloningsysteem voor mijn klanten maar de mogelijkheden van dit shoppingplatform voelde echt anders. Ik ben mij erin gaan verdiepen. Een wereldwijd platform waarin bedrijven samenwerken met ongekende mogelijkheden om geld te besparen én om geld te verdienen. Dit had ik nog niet eerder op deze wijze gezien.

Nadat ik de keuze had gemaakt hiermee te starten ben ik pas echt het grote plaatje van dit businessmodel en concept gaan inzien. Naast mijn hele drukke werkzaamheden als ondernemer heb ik ervoor gekozen om hier tijd voor vrij te maken. Niet vanuit “moeten” maar juist vanuit het zien van “kansen”.

Het mooie voorbeeld van dit shoppingplatform is dat eigen verantwoordelijkheid in dit businessmodel wordt gestimuleerd. En waar mensen zoals jij en ik meeprofiteren van alle aankopen die wereldwijd, online en offline, worden gedaan.

Dit geeft een enorme positieve boost. Ik werk inmiddels met veel mensen samen. Zij verdienen geld en ik verdien geld door ervoor te werken. Zo voelen de mensen binnen mijn team hun verantwoordelijkheid. En dat helpt hun vooral als het allemaal even niet lukt. Of als ze denken opnieuw te moet beginnen. Je neemt namelijk ook je verantwoordelijkheid voor je falen. Wat geen falen is maar een leermoment!

Je verantwoording nemen is een beslissing die je zelf neemt. Het gaat erom wat je wilt en wie je wil zijn. Dat heeft meteen een uitwerking op wat andere van je zien. Je neemt het heft in handen en dit brengt je rust en meer succes. Het wordt een deel van jezelf waardoor je nog meer gemotiveerd wordt.

Om dat te doen waar je zelf blij van wordt en waar je anderen mee kan helpen zodat ook zij het financieel “makkelijker” krijgen.

Ik neem mijn verantwoordelijkheid en dat maakt mij blij.

blog author image

Steven Witkam

Steven is al ruim 10 jaar actief in aanbevelingsmarketing. Hij schrijft regelmatig over dit onderwerp en zijn bevindingen.

Back to Blog

Networkbooster is een handelsactiviteit van TELL-A-FRIEND BV.

Inschrijving Kamer van Koophandel te Middelburg: 22029020 — BTW NR. NL8014.74.851.B02

CONTACT: Steven Witkam | 06-53294098 | info@networkbooster.nl


© 2023: NETWORKBOOSTER • Algemene voorwaardenPrivacy beleidCookie beleid